Izložba putničkih fotografija

Ovo NIJE putnička fotografija

Ovo NIJE putnička fotografija

Šta je putovanje?

(od reči putos i vanjos – prim.ured.)
Transformacija osobe kroz kretanje i upoznavanje novih kultura, ljudi, zemalja…

Šta je fotografija?

(grč. phos, grapho, praphia – vujaklija)
1. “Pisanje svetlošću”, “slikanje svetlošću”, postupak koji se, pomoću dejstva svetosti na materije na nju osetljive, izrađuju slike predmeta koji na te materije šalju svetlost.
2. slika izrađena na ovaj način, naročito na hartiji; fig. verna slika.

Kakve fotografije da šaljem?

Odlučili smo da ulepšamo prostor u kom se srećemo svakog meseca i napravimo izložbu putničke fotografije, a to je KC Rex. Iako volimo da vas vidimo uživo na Putospektivi, nije nužno da vi budete i na fotografijama. Šaljite nam lepe predele, prirodu, životinje… ili jednom rečju – lepe fotografije.

Vi sa Ajfelovim tornjem u pozadini, možda ste lepi i verujemo da jeste, ali to nije nužno lepa fotografija. Neka sadrži kompoziciju, lepe boje – što da ne, neku radnju ili emociju.

Ili, zamislite na trenutak da niste autor fotografije tako što ćete je pustiti u punom ekranu. Potom se odmaknite i recite sebi, iskreno: “Ovo je lepa fotografija!” Možete reći sebi, doduše: “Hm, i nije nešto…”, te nam je ne šaljite.

Neka vam kao lakmus papir posluže vaši prijatelji, porodica, kolege s posla (ako ga imate) ili kolege sa biroa za zapošljavanje (ako ga nemate). Da li smo rekli da želimo lepe fotografije?

Koje dimenzije fotografija i šta od informacija da vam prosledim?

Ako vaša fotografija bude ušla u uži izbor, javićemo vam se i zamoliti da nam pošaljete potrebne informacije o fotografiji, ali kada mislimo da treba da nam šaljete fotografije ne mislimo da budu uramljene i formata vrata ormana. Mislimo, pre svega, da nam ih pošaljete na našu e-mail adresu: foto@putospektiva.rs, a mi ćemo ih spram potrebe odštampati, što možete pročitati u pausu ispod.

Šta posle radite sa fotografijama?

Fotografije će te večeri biti izložene u Rexu, a nakon toga vi možete izabrati šta želite sa njima da uradite. Možete ih uzeti i odneti vašoj kući, ili ih možete donirati nama kako bi njihovom prodajom sakupili novac za nove izložbe i dalje projekte. U slučaju da želite da ih zadržite, molimo da ih nakon Putospektive preuzmete.
Kupovina fotografija će biti moguća na licu mesta ili narudžbinom preko sajta nakon završene Putospektive. Fotografije se izrađuju u jednom primerku.

Ali ja smatram da je moja fotografija dovoljno dobra da bude izložena!

A vi je donesite pa je zalepite na zid kada ne budemo gledali.