Putospektiva broj dvadeset pet

Putospektiva #25

Nakon duže pauze, ponovo se okupljamo u Rexu i ovog puta dočekujemo jubilarnu, 25. po redu Putospektivu.

Dvedeset peta Putospektiva
Mesto: Kulturni centar “Rex”, Jevrejska 16
Datum: Subota 19.11.2016.
Vreme: 18:00h
Ulaz: 100 dinara, izlaz besplatan
Putospektiva broj dvadeset pet na fejzbuku

Maja Zorić – Avantura “Šri Lanka”

Četiri meseca unapred kupili smo karte i zapečatili koverte. Bili smo u Šri Lanki, a sada ubeđujemo i ostale da idu. Ispričaću naše priče o toj šarenoj zemlji nasmejanih ljudi koji će na svaki mogući način pokušati da vam pomognu. Makar vas poslali u suprotnom smeru.

To je zemlja gde je svaki prostor svačiji prostor, gde autobusi ne zatvaraju vrata, a svako uskače i iskače kada stigne. Ostrvo na kojem se pije slani sok, a ananas posipa biberom, gde se bolest leči začinima, a belance ostavlja sirovo. Ispričaću kako smo dobili trećeg člana puta, kako smo završili sami u sobi prepunoj dragog kamenja.

Koga je moj muž sve privukao svojom bradom i kako smo zbog toga u restoranu slušali čitanja Kurana s radija, posećivali džamije i jeli prstima. Mesto gde nismo imali mira, a pronašli mir, iako nas je neko konstantno pratio, nešto nudio, prodavao, pomagao. Pokušaću da ispričam kako smo svakodnevno upoznavali ljude, sklapali prijateljstva, prepirali se, mirili i gubili u tih 18, nama jako dugačkih i ispunjenih, dana na ostrvu Cejlonu.

Maja Zorić Putospektiva 2

Maja Zorić Putospektiva


Branko Potkonjak – Potpuno sam na Atlantiku

Kako izgleda kada vas prijatelj pozove da odete na Karibe i naredne 3 godine radite sa njim u preduzeću na ostrvu Sent Martin?
Kako izgleda kada odlučite da i nakon završenog posla tamo ostanete, osnujete svoj bend i postanete jedan od najpoznatijih muzičara na celom ostrvu koje nazivaju karipski Las Vegas?
Kako izgleda kada živite na brodogradilištu i paralelno restaurirate svoju devet metara dugu jedrilicu koju ste tamo kupili?
Kako izgleda kada u jednom trenutku shvatite da je došlo vreme da se vratite kući i da ćete to uraditi upravo na vašoj jedrilici?
Kako izgleda preploviti 5000km Atlantika sam u jedlici od 9 metara?
Kako izgleda doći u Beograd nakon toliko godina i pričati o tom fantastičnom životnom putovanju?
Dođite u subotu da čujete Branka.

14859693_10155575149503975_6786040288544325612_o

Branko Potkonjak Putospektiva