Tomislav Perko u Beogradu

Tomislav Perko u Beogradu

Putopisno predavanje i promocija knjige “1000 dana proljeća”

Kao što smo najavili na prethodnoj, jedanaestoj Putospektivi, u junu ćemo ugostiti komšijskog i svetskog putnika, Tomislava Perka. Ukratko o njemu, predavanju i promociji njegove knjige u tekstu koji sledi, a mi se vidimo u junu :). Sav prihod od prodatih ulaznica će biti uplaćen kao pomoć ugroženima od poplava u Srbiji.

Dvanaesta Putospektiva

Mesto: “Rex”, Jevrejska 16, Beograd
Datum: 21.06.2014.
Vreme: 20:00h
Ulaz: 100 dinara
Putospektiva broj dvanaest na fejzbuku

Tomislav Perko, putopisac iz Zagreba, nedavno se vratio s putovanja oko sveta, koje je nazvao – 1000 dana ljeta. Obišao je pet kontinenata, i to s budžetom od svega par eura na dan. Stopirao je, spavao u domovima nepoznatih ljudi, svirao gitaru na ulici, radio neobične poslove, volontirao, pa čak i preplovio Indijski ocean u 13-metarskoj jedrilici. Družio se s policijom na granici Irana i Pakistana, meditirao u budističkom samostanu na Tajlandu, završio u hipi selu u Australiji, posetio najlepše ostrvo na svetu, živeo s Maasai ratnicima u Africi, pronalazio smisao života u društvu šamana u džunglama Amazone.

Naposletku, u jednom ribarskom selu u Ekvadoru, bacio se na pisanje knjige o svom putovanju. Oko stote stranice, uvideo je da se toliko toga ima za reći i o životu koji je svemu tome prethodio: kako je siguran posao zamenio nesigurnošću ceste, kako su izgledali njegovi prvi putni koraci, kako su reagirali prijatelji i obitelj,  kako je došao do ideje da krene na put oko sveta te kako je sve to realizirao.

Odgovore na ta pitanja dao je u svom književnom prvencu –  1000 dana proljeća koji će nam predstaviti 21.6. u Rexu na dvanaestoj po redu Putospektivi, uz zanimljivo predavanje o svom hiljadudnevnom putovanju.

Pridružite nam se jer, ko zna, možda vas motiviše da se i sami upustite u sličnu avanturu!

Tomislav Perko na Putospektivi

Tomislav Perko na Putospektivi