Šta je putospektiva?

Pazi kornjača

Pazi kornjača

Šta je Putospektiva?
Trenutno samo ideja koja teži da postane Mesečno okupljanje putnika, ljubitelja putovanja i putničke fotografije. Mesto na kom ćemo se sresti i pričati o našim iskustvima, dogodovštinama sa putovanja i na projektorskom platnu gladati fotografije uz priču i sve što uz priču ide.

Kako je nastala ideja?
Direktna inspiracija je Periskop koji predstavlja alternativnu fotografsku scenu i pruža priliku fotografima amaterima i profesionalcima da prikažu i podele svoje radove sa drugim fotoentuzijastima.

Gde se održava?
Prve četiri Putospektive su održana u prostorijama Makabi kluba u ulici Kralja Petra 71, a od pete smo u Kuturnom centru “Rex” koji se nalazi u ulici Jevrejska 16, Beograd.

Ko može da učestvuje?
Egzotika nije neophodna da bi se doživelo nezaboravno putovanje. Vaša priča može biti iz grada, sela u blizini vašeg rodnog mesta ili pak sa druge strane sveta. Dokle god imate nešto interesantno i ekskluzivno da podelite, izaberite fotografije i javite se da ugovorimo sledeću Putospektivu.

Šta Putospektiva promoviše?
Promovišemo i podržavamo samostalna putovanja (bez turističkih agencija), backpack, kampovanje, boravak u prirodi, inicijativu za samostalnim istraživanjem sveta oko nas, druženje, nova upoznavanja, deljenje iskustava i saveta, snalažljivost, fleksibilnost i avanturistički duh.

Ko sve ovo sponzoriše?
Niko. Prostor plaćamo sami, iz našeg džepa, ogranizacija je volonterska i svi radimo iz ljubavi prema putovanjima i druženjima.

Kako možemo da pomognemo?
Tako što ćete podeliti informaciju o ovom događaju sa svima kojima tema može biti interesantna. Svi su pozvani da dođu i na par sati otputuju sa naratorima u neki novi svet.

Ko stoji iza Putospektive?
Putospektivu činete svi vi koji ste do sad došli i podržali je, a posebno vi koji ste svoje priče sa nama podelili i koji planirate to u budućnosti uraditi.


Put u nepoznato

Put u nepoznato