Putospektiva broj pet

Putospektiva 5
Posle kraće ili duže (zavisi koga pitate) pauze, nastavljamo sa Putospektivom. Imamo nove ideje, nove priče, ali i novi prostor.

Adresa: “Rex”, Jevrejska 16, Beograd
Datum: 19.10.2013.
Vreme: 20:00h
Facebook event

Ko je bio na četvrtoj Putospektivi, seća se da smo imali tri sjajne priče koje su bile toliko kompleksne i interesantne da smo mogli nedelju dana da ostanemo i ćaskamo o njima. Zato ovog puta imamo dve priče i jedan dokumentarni film. Upoznajte Svetlanu i Branimira.

Svetlana Ilić – Buenos Aires

Da li znate koliko vremena je potrebno za kupovinu toplomera u Buenos Airesu?
Možda vas je ostavio vozač noćnog autobusa zato sto se trkao sa cisternom, možda,  zato što ste iz Srbije, ne znate sta je bojler, pa dobijete gratis objašnjenje od agenta od koga ste iznajmili stan. Možda to i nije važno ako nedeljom odete do San Telma i izgubite se u  moru uličnih tango muzicara. Bandoneon! Ples, svuda se pleše, na ulici, u parku, po holovima, dvorištima, terasama. I desetka nije ‘diez’ nego ‘Maradona”. O, kako sam samo visoka bila sa svojih 156cm. Reci cu vam zašto je ovaj grad jedan veliki Paradoks.

Svetlana Ilić Svetlana Ilić Svetlana Ilić

Branimir Milovanović – Myanmar Diary

Bekpeking kroz zemlju u kojoj hosteli kao takvi ne postoje. Nema ni bankomata, ni rominga i gde se hotelski natpis “hot shower” posmatra dosta rastegljivo. Zemlja u kojoj su i voz i internet spori, u kojoj se vozi na desnoj strani puta a većina vozila ima volane na desnoj strani. Zemlja u kojoj muškarci nose suknje a zene rade teške fizičke poslove.

Branimir Milovanović Branimir Milovanović Branimir Milovanović

I za kraj jedna poslastica. Pogledajte izbačene scene iz Branimirovog dokumentarca Myanmar Diary kog ćemo gledati 19. oktobra na Putospektivi. Vidimo se :).

The Biggest Secret in The Jungle from branimir milovanovic on Vimeo.