Utisci sa prve Putospektive

Prva Putospektiva je USPELA. I to zahvaljujući svima vama koji ste došli, podržali našu ideju i pomogli nam da je realizujemo.

Prva putospekitiva

Prva putospekitiva

Od očekivanih 30 ljudi, u jednom momentu večeri vas je u publici bilo oko 100. Izlagači su bili sjajni čak i pored prvobitne treme, kada su shvatili koliko je ljudi došlo da ih sluša.

Najmlađi putospektivac - Ivona

Najmlađi putospektivac – Ivona 🙂

Sebastian, Uroš, Tamara, Vladimir, Uroš (Bjuti), Jovan i Jelena su bili zaduženi za prepričavanje svojih doživljaja sa putovanja i prikazivanje fotografija. Atmosfera je bila opuštena i spontana te nam se i Apostol pridružio i prepričao svoje viđenje Makedonije i njihove trenutne političke situacije.

Prva Putospektiva iz perspektive Dejana Danilova

O Sebastianovom izlaganju smo pronašli komentar na facebook stranici “Work and travel iskustva” u kome kažu:

“Prva “tradicionalna” Putospektiva koju smo Vam najavili u četvrtak, sinoć je održana i organizatoru i predavačima sve pohvale na priči, fotografijama i izboru lokacije. Ono što Vas verovatno zanima su priče iz NY – Sebastian je napravio jedan lep prikaz grada i kulture, istakao momente iz uobičajenih “turističkih” obilazaka, skrenuo pažnju na neke klišee i što je najvažnije, demistifizovao uverenja o “najboljoj” pici u gradu i sl…

Pomenuli su High line park o kojem smo pisali u tekstu “Šta raditi u Njujorku”, zatim “airbnb” sajt za pronalaženje smeštaja, i sl.”.

Sebastian i Irena

Sebastian i Irena

Tamara je svoje izlaganje začinila mini video klipovima koji su još bolje dočarali njihovu avanturu u Masai Mari. Jedan od videa je izgledao ovako:

Uroš je detaljno objasnio kako je moguće posetiti grat Pripyat i zašto treba baciti patike kada napuštate zonu, a Bjuti i ekipa su nam demonstrirali kako izgleda doček nove godine u vozu i kako izgleda Skoplje jutro posle nove godine, a delić toga možete videti na sledećem videu:

Dejan je o prvoj Putospektivi pisao na svom Lensfler blogu.

Sledeća Putospektiva će se održati kraje marta, ali tačan datum i vreme ćemo naknadno objaviti. Pratite naš sajt i facebook stranicu kako bi saznali na vreme kada se ponovo okupljamo i slušamo o novim putničkim pričama.

Još jednom hvala i publici u učesnicima, pa se vidimo za mesec dana ;).

UČESNICI:

Sebastian: @zenbaboon
Irena: @Irenko
www.milomalo.com/put

Uroš: @skidtter

Tamara: @geravodeli
www.geravodeli.com

Bjuti: @bjutidingospo
neblog.bjuti.info

Jovan
http://www.klubputnika.org/

Ostale fotografije sa Putospektive broj jedan.

Posted in Putospektiva
Utisci za prethodnih Putospektiva